comunicacio COVID 19

Endrecem la comunicació del nostre projecte!

En ple confinament, hi ha persones que han tingut la sort de poder treballar normalment des de casa. D’altres, per no dir la majoria, han vist canviar o, fins i tot, reduïr-se la seva càrrega habitual de treball. Així que millor buscar-li la part positiva i per a nosaltres aquesta és tenir temps.

Durant aquests dies és més fàcil trobar un forat per posar ordre en totes aquelles tasques que, sobrepassades pel dia a dia, anem arraconant i acumulant en el cistell de pendents. I sí, una d’elles és la comunicació.

Ara no hi ha excuses! Així que si comences a sentir l’esperit de la Marie Kondo i vols enfilar-hi l’agulla, aquí algunes propostes que t’ajudaran a saber per on començar:

Quin és el nostre pla?

La nostra primera proposta encara que et sorprengui és aturar màquines. La comunicació normalment l’acabem fent aquí caic, aquí m’aixeco. Anem tapant forats, donant resposta a les necessitats que van sorgint, però no hi ha ni una planificació ni una estratègia darrera. I això és un error

Cal poder mirar el conjunt, veure el quadre complet. Saber què volem aconseguir amb la nostra comunicació i fixar-nos uns objectius. També resoldre com ho farem i quins canals necessitarem, i finalment quan ho farem. Amb una bona planificació estalviaràs temps i concentraràs esforços per a que tot surti com vols.

Això sí, en aquests temps d’incertesa sigues flexible amb els timings. El millor que podem fer és preparar-nos, tenir clara la nostra estratègia i posar a punt els nostres canals. D’aquesta manera, quan poguem finalment posar en marxa el nostre servei, llançar un nou producte o simplement, reprendre l’activitat, serem molt més efectius.

Si vols saber més sobre com fer un pla de comunicació, et proposem el taller online de La Clara que realitzarem el pròxim dimarts 4 de maig de 10 a 12h. És gratuït! Si t’interessa escriu-nos aquí.

Posada a punt pel web

La clatellada que ens espera els pròxims mesos pot ser gran, però segurament no ho serà tant si enlloc de quedar-nos aturats fem tot el possible per suavitzar-la. Com? Doncs, per exemple, tenint a punt la nostra millor carta de presentació possible, el nostre web.

Prova una cosa. Vés a la pàgina d’inici i mira-la durant 3 segons. Podries dir honestament que és suficient perquè algú que no us conegui pugui saber qui sou? Conèixer quina és la vostra singularitat o ADN? Si la resposta és no, res de desesperació, hi ha coses que pots fer.

  1. Revisa els continguts i actualitza’ls. En primer lloc, de la home. Assegura’t de deixar clar qui sou i què feu. Però també, tingues cura de la resta de pàgines. Actualitza els vostres serveis, els clients per a qui treballeu, les novetats que pugui haver del vostre projecte, millora la transparència i, sobretot, assegura’t que a tot arreu quedi clar quins són els valors que hi ha darrera del vostre projecte, organització o empresa.
  2. Renova les imatges. Una bona imatge no té preu, així que assegura’t de tenir imatges de qualitat al vostre web. Si el vostre àlbum de fotos és precari i no et veus amb cor de fer-les tu mateix, pots sortir del pas tirant de bancs d’imatges gratuïts (com Unsplash o Pixabay, però hi ha molt d’altres) i quan sigui possible, contacta amb alguna col·laboradora que et pugui ajudar.
  3. Dades, dades i més dades. Per saber com ho està fent el vostre web, Google Analytics o altres eines d’analítica web com Piwik, et poden donar moltes pistes. Si esteu tenint més o menys visites, la duració d’aquestes visites, quins són els continguts que tenen més interès… Fés un repàs i segur que en treuràs algunes propostes de millora.

I si tot i les millores que puguis fer, creus que el vostre espai web actual s’ha quedat totalment obsolet, pensa com voldria que fos, què hauria de tenir i com s’hauria de veure. Fer un nou web podria ser una de les accions d’aquesta nova estratègia que has començat a dibuixar.

comunicacio-COVID 19

Som socials

A banda del web, les xarxes socials són un dels nostres principals canals de comunicació. Així doncs, aquí la pregunta seria: estàs satisfeta de la gestió que esteu fent? Et proposem alguns aspectes per reflexionar:

  1. Les xarxes socials s’han d’actualitzar i dinamitzar constantment. Si amb els nostres recursos actuals no és possible gestionar-les totes, recomanem valorar quines ens estan funcionant millor i desfer-nos de la resta.
  2. A partir del nostre pla o estratègia, veure si hi ha alguna xarxa que és més recomanable que una altra. Si no tenim perfil, valorar si amb els nostres recursos és possible gestionar una nova xarxa.
  3. Les xarxes socials són claus per aconseguir més tràfic al nostre web. Fem suficient difusió dels nostres continguts?
  4. Les xarxes socials no són un canal unidireccional. Hem de dialogar amb les persones, participar en les converses, fer preguntes, etc.
  5. Si no fos el nostre projecte, seguiríem el nostre perfil? Els continguts que publiquem tenen prou interès?

Si poses en pràctica totes o algunes de les propostes que et fem, segur que faràs una bona endreça. De totes maneres, si tens més temps i vols anar més a fons, a banda d’aquestes propostes, hi ha moltes altres que podríem fer, com per exemple, fer un repàs dels canals d’entitats afins i veure què estan fent. Potser podem inspirar-nos i agafar idees. També fer una repassada al SEO i millorar el nostre posicionament, veure quins materials gràfics i corporatius cal actualitzar, valorar si el nostre projecte té prou interès per fer una acció a premsa, etc. Definitivament, no serà per coses a fer amb la comunicació!

Share your thoughts

Aquest web utilitza galetes pròpies i de tercers (Google Analytics) per mesurar i gestionar visites a la web, també per oferir una millor experiència i servei. Si continueu la navegació considerem que accepteu la seva utilització. Podeu canviar la configuració i trobar més informació sobre les normes de galetes al enllaç política de cookies. ACEPTAR

Aviso de cookies